„Te magad légy az Isten mosolya.”

Kedves Szülők, Diákjaink és Óvodásaink!
Farsangi kórházi látogatásunk során - komolyan véve Simon András grafikusművész szavait - a 9.N osztály nyolc lelkes tagjával a mosoly csatornáján át elvittük Krisztus derűjét, boldog örömét beteg és szenvedő embertársainknak.
Akiket név szerint dicséret illet önfeledt és szívből jövő játékáért: Tar Gabi, Virág Panna, Tóth Szintia Elizabet, Pápai Hanna, Sárkány Mirtill Johanna, Baranya Rebeka, Erdélyi Szabina, Sulyok Boglárka.


Óriási hála és köszönet illeti Mindazokat, akik bekapcsolódtak szeretetszolgálatunk programjába, és ajándékkal, finomságokkal, farsangi kellékekkel támogatták közös ünnepünket.
Sokan vannak a világban, akik a  mosoly és szeretet szó hallatán valamiféle „közhely - ízt” éreznek. Nos mi, akik e szolgálatban részt veszünk, akár szereplőként, akár felajánlóként és támogatóként, tudjuk, hogy csak az válik közhellyé, amit engedünk azzá válni! Óriási öröm számomra, hogy a mi iskolánkban, a Prohászkában a mosoly és a szeretetszolgálat, az adni jó és sosem lehet eleget…, hogy az elesetthez lehajolva te is gazdagabbá válsz – nem közhely, nem egyszerű életérzés, hanem életprogram. Úgy tűnt, hogy a mosoly, a derű és a gyermekek szeretete nyomán az osztályokra is beköltözött a jókedv, s ha csak rövid időre, de sikerült a fáradt szülőknek is megpihenni aggódó gondolataik között. Bízunk abban, hogy versikéink és énekünk reményt vitt a szenvedők és sokszor reménytelen élethelyzetetekben lévő embertársaink életébe, mindennapjaiba. Köszönjük még egyszer is a csodás adományokat, a gondos kis csomagokat, az igényes és szép jelmezeket, az édességet és a sütiket. Minden gazdára lelt, jobb helyre nem is kerülhetett volna!!

L
egközelebb húsvét előtt, a nagyhéten  látogatunk el a kórház gyermek - és ápolási osztályaira, illetve a téti otthonba. Hamarosan jelentkezem a szokásos fórumokon, és ismét lesz lehetőség, hogy ismét sokan bekapcsolódjanak szeretetszolgálatunkba.
Addig is Isten áldását és bőséges kegyelmét kérem minden kedves Résztvevő életére és munkájára.

Horváth-Hutás Rita
tanárnő
Bármilyen picinyke és törékeny vagy is,
senki sem akadályozhat meg abban,
hogy szívből mosolyogj, s így
- mint Isten kedves virágszála -
a Szeretet jó illatát áraszd
ebben a kedvtelen világban.
Te magad légy az Isten mosolya.
Simon András