Természettudományos csapatverseny a dunaszegi tanösvényen

Szeptember 21-én, pénteken délután, az utolsó meleg nyári időben, a dunaszegi tanösvényen rendeztük meg a 7. és a 8. évfolyamosok hagyományos természettudományos csapatversenyét, amelynek idei témája a "víz" volt.
A gyerekek és a tanárok a két "alapító", Dr. Alexay Zoltán és Hernádi László vezetésével ismerhették meg a bányató és a morotva tó körüli élővilágot. A túra után jól esett a zsíros kenyér, a hagyma és az ásványvíz, a csapatok újult erővel foghattak hozzá a feladatlapok kitöltéséhez, a közeli kis horgásztó partján.
Izgatottan várjuk október 13-át, a Prohászka-napot, amikor az ünnepélyes eredményhirdetésen kiderül, hogy melyik csapat figyelt a legjobban a vendégeinktől hallott információkra, és mennyire tudta felhasználni a válaszokban a látottakat. Bár a növények többsége már elvirágzott, a madarak nagy része már elvonult, de így is rengeteg érdekes látnivaló akadt. Jó levegővel, napfénnyel, élményekkel feltöltődve, kellemes mozgás és jó kis agytorna után térhettek haza a gyerekek.
Köszönet mindenkinek, aki segítségünkre volt a jól sikerült program 
lebonyolításában!
 
Kategória: