Tíz fokkal több a derékszögnél & részt vett rajta 5ezer fiatal, mi az?

Megfejtés: A ForrásPont, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus ifjúsági napja! Szeptember 21-én szombaton mi is részt vehettünk az eseményen a budapesti BOK csarnokban, ahol mindenki kikapcsolódhatott egy kicsit a hétköznapokból és felfrissülhetett az Élet Vizétől.

Éva néni és Laci atya kíséretében vonattal érkeztünk a helyszínre, ahol regisztráció után rögtön el is foglalhattuk a helyünket. Két barátnőm és jómagam, mint Mária rádiós tagok, interjút készítettünk pár emberrel. (A kész műsort 2019. október első hetében adják le a rádióban, de ha esetleg valaki lemaradna róla, akkor visszahallgathatja a Mária rádió honlapján. Utóbbihoz regisztráció szükséges.) A házigazda egyben a NEK főtitkára, Fábry Kornél atya volt.

A napot zenés dicsőítéssel kezdtük, különböző vidám dalokkal. Csodálatos érzés töltött el mindnyájunkat, ahogyan közel ötezer fiatal énekelt. Ezután Kovács András Péter humorista tett tanúságtételt, majd Pulay Eszter aerobikedzővel és a 2018-as DAL egyik nagy előadójával, Dánielfy Gergővel következett egy-egy pódiumbeszélgetés. A rendezvényen Papp Miklós, görög katolikus atya tanítását is meghallgathattuk, később pedig az olasz The Voice tehetségkutató győztese, Cristina nővér koncertjén táncolhattunk és tőle is kaptunk útravalóul néhány megfontolandó gondolatot.
A program szentmisével és szentségimással zárult. Profi szervezés, híres előadók +Jézus, remek közösség, ingyenes részvétel, elképesztő hangulat! Mi fantasztikusan éreztük magunkat, mindenkinek csak ajánlani tudjuk és reméljük, hogy jövőre is eljuthatunk.


Forrás: Makó Boglárka
 

Kategória: