A tizenkettedik osztály életviteles hétvégéje Ravazdon

Október 5-7. között osztályunk életvitel ”tömbösítésen” vett részt Ravazdon. Ez a hétvége nem tanulásról vagy az iskoláról szólt, mégis rengeteget tanultunk egymástól.

A hétvége fontos eleme volt egymás és saját magunk jobb megismerés. Az előadások, a kiscsoportos beszélgetések, a kisfilmek érdekes témákat vetettek fel, gondolkodásra buzdítottak. A gyerekek megismerhették a nő és férfi fontos szerepeit, mesélhettek arról miért jó nőnek vagy férfinak lenni, milyen előnyei és hátrányai vannak a nemüknek.

Beszélgettek a családról, a családon belüli szerepekről. Gondolkodtató feladat volt, amikor az ideális nő vagy férfi tulajdonságait kellett közösen összegyűjteniük, érvelni kellett, példákat hozni a jó tulajdonságok mellett.

Megismerhették a diákok a női és férfi agy közti különbséget. Megismerkedtek egy fontos elemmel a férfi agyban, a semmi dobozzal...

Összegzésként elmondható, hogy tartalmas, érdekes hétvégén vagyunk túl. Köszönöm Domján Zsuzsannának, Tóthné Sasvári Szilviának, Bogdányi Máriának és Tímár Dánielnek a program lebonyolítását, a diákoknak az aktív részvételt, a jó beszélgetéseket, az őszinteséget, egyszóval, hogy hozták a formájukat, és újra rá kellett jönnöm, hogy nagyon jó osztályom van!

Tolnainé Török Ildikó
osztályfőnök


Mi lányok teljesen családias hangulatban oszthattuk meg egymással a gondolatainkat, érzéseinket, vágyainkat. Mindenkit végig hallgattunk és így kicsit jobban megismerhettük egymást. Volt szó házasságról és arról, hogy milyen is az.

Közösen megtárgyaltuk, hogy mi fontos, mi az értékes bennünk nőkben vagy, hogy miért is jó igazán nőnek lenni. Persze volt szó a fiúkról is - hogy is hagyhatnánk ki őket...

Megtárgyaltuk hogy mi az értékes a férfiakban és hogy olyan legyen az a bizonyos nagy Ő az életünkben, akit szeretünk és el tudjuk fogadni. Nagyon érzelmesen és őszintén telt ez a másfél óra, amit csak mi lányok érthettünk, érezhettünk. Ezúton is szeretnénk megköszönni ezt a csodás hétvégét.

Gróz Katalin


Az első este megbeszéltük, hogy hogyan teljen el a hétvége, mi az, amiről szó legyen, és mi az, ami tabu a három nap alatt. Az összegyűjtött témákat a meghívott előadók segítségével kifejtettük. Szó volt a családról, az anya és apa családban betöltött szerepéről, párkapcsolatokról, házasságról. Beszélgettünk külön fiúk az ideális nőről, majd miután mindenki elmondta a magáét, részletesen ábrázoltuk egy rajzon.

Volt egy csendes óra, amikor ki kellett fejeznünk önmagunkat vagy vers formájában vagy egy montázs elkészítésével. Számomra ez tetszett a legjobban a hétvégén.

Összességében egy nagyon jó hétvége volt, mert egy kicsit kizökkentünk a hétköznapokból, távol voltunk az iskolától, és olyan dolgokról beszéltünk, amik szükségesek, viszont a tanórán nem kerülnek szóba. Sok köszönet ezért Domján Zsuzsannának, Tímár Dánielnek és Tóthné Sasvári Szilvia tanárnőnek.

Somogyi Márk

Kategória: