Végzős diákjaink szalagavató ünnepsége

2018. február 9-én, a farsangi időszak végén, eljött a nap, amit egész évben vártunk és végre szalagosok lettünk. A nap a készülődéssel és a várakozással telt. Napközben közösen feldíszítettük az aulát és előkészítettük a kápolnát.

A szertartás délután 5 órakor kezdődött, amin József atya, arról beszélt, hogy mindig van „azután”, buzdított bennünket, hogy életünk nehezebb időszakaiban  ez mindig jusson eszünkbe.
A szalagok megáldása után osztályfőnökünk feltűznek a végzősök jelét mindenkinek. Miután mindenki szalagos lett, Ildikó néni a volt osztályfőnökünknek, Botosné Mészáros Krisztina tanárnőnek is ajándékozott egy szalagot.
Meghatottan kivonultunk a kápolnából és üdvözöltük a szüleinket, majd mindenki egy kicsit beszélgethetett a szeretteivel.

Az osztály két videóval készült a résztvevők számára.
Az elsőben tanáraink meséltek a velünk töltött évekről, a kedves emlékekről. Rá kellett jönnünk, hogy bizony mindenre emlékeznek.
A másik videóban az elmúlt éveinek szép emlékei szerepeltek, vidám képekkel és videókkal gondoltunk vissza a hat illetve négy évre.

Köszönjük, hogy ilyen sokan elfogadták meghívásunkat és velünk ünnepeltek ezen a szép téli napon.

Gróz Katalin és Kovács Kinga
 
Kategória: