A víz világnapja iskolánkban

Március 22-e a víz világnapja. Ebből az alkalomból iskolánkban az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, a Pannon- Víz Rt. és a Hild József Építőipari Szakgimnázium bemutató napot tartott, az általános iskola 4-8. évfolyamai számára.
 
A program párhuzamosan több helyszínen folyt. Az általános iskola tornatermében mindhárom szervezet állomásokat és bemutató helyeket alakított ki. A technika teremben és néhány osztályteremben a tanulók érdekes rendhagyó órákon vehettek részt. A rendkívül színes program résztvevői - többek között - megismerkedhettek a vízminőség vizsgálatának különböző módszereivel, a szennyeződések eltávolításának lehetőségeivel, a vízhozam és csapadékmérés technikáival,  az árvízi védekezés folyamatával, a vízvételi lehetőségekkel, a különböző vízi közműhálózatokkal, a vízhez kapcsolódó építészeti emlékekkel és megoldásokkal.

A programhoz kapcsolódik az a kiállítás, ami  gimnáziumunk aulájában mutat be az 1954-es dunai árvízről archív fényképfelvételeket. Március 22-én, a kiállítás mellett korabeli filmhíradókat is láthattak az érdeklődők.

A látványos program megszervezéséért és lebonyolításáért sok köszönet Kis Katalin tanárnőnek, és a programon résztvevő három intézmény dolgozóinak!

Makó Zsolt
földrajz tanár


foto: Simon Péter
Kategória: