Vízkereszti liturgiával indult az új esztendő

Január 6-án vízkereszti liturgia keretében emlékeztünk meg Jézus megkeresztelkedéséről, melyet iskolánk kápolnájában Méry László atya celebrált. Az első órában megtartott szentmisén intézményünk 1-6. évfolyamos tanulói vettek részt, majd a második órában a felsőbb évesekkel együtt misét hallgató ovisok énekszóval is köszöntötték az új esztendőt. A szentmisét Böcskei Győző atya celebrálta. Ezután került sor a kalács megszentelésére is, melyből a szentmisét követően minden osztály kapott.

Az epifánia – „epiphania Domini”, az „Úr megjelenése” – néven is ismert nap, mely Jézus Krisztus megjelenésének ünnepe egyben kápolnánk búcsúja is, melynek oltárképén a Kossuth-díjas alkotó, Udvardi Erzsébet a három király hódolatát jelenítette meg.

A házszentelési szertartás folyamán felkerült az ajtófélfákra az évszám és a Háromkirályok nevének (Gáspár, Menyhért, Boldizsár) kezdőbetűje is: 20 + G + M +B + 20, ami megvédi iskolánkat a gonosztól, rontástól, és a betegségektől.

Laci atya homíliájában kiemelte, hogy a vízkereszt ünnepének üzenete, hogy a napkeleti bölcsekkel induljunk el mi is az Úr Jézus keresésére, aki minden ember számára elhozza az üdvösséget. Nyissuk meg szívünket az Úr Jézus előtt!
Isten áldása kísérje az új 
esztendő minden napját iskolánk minden diákja számára!