Zarándoklat a pápai szentmisére, Csíksomlyó, 2019.

Tisztelt Szülők, Kedves Diákok!
Iskolánk Ferenc pápa csíksomlyói szentmiséjére zarándoklatot szervez 2019. május 31. és június 2. között.


Utazás: 50 fős légkondicionált autóbusszal.
Szállás: Csíkrákoson székely családoknál. A falu Csíkszeredától 13 km-re helyezkedik el, északi irányban a Csíki-medence szívében.
Ellátás: Félpanzió (bőséges reggeli szombaton és vasárnap, estebéd pénteken és szombaton). Az étkezések a csíkrákosi kultúrotthonban lesznek, amit a Cserekert Fogadó biztosít.
Program:
Péntek (május 31.): Indulás a kora reggeli órákban a győri vasútállomás elől, kisebb pihenőkkel egész napos utazás. Útközben rövid városnézés (a helyszín még szervezés alatt). A szállások elfoglalása, vacsora.
Szombat (június 01.): Reggeli után indulás Csíkszeredára. PÁPAI SZENTMISE CSÍKSOMLYÓN. Ez az ősi Mária-kegyhely évszázadok óta a magyarság egyik lelki központja. Közösen felvonulunk a Kegytemplomhoz, ahol a ferencesek sok évszázada őrzik a csodatevő Szűz Mária kegyszobrot, majd innen a hegynyeregbe. Részt veszünk a pápai szentmisén. „A liturgia nyelve a latin lesz, a homíliát Ferenc pápa olaszul mondja, amit fordítanak majd magyar nyelvre.” (Magyar Kurír).  A szentmise után szabadprogram. Visszautazás a szállásra, vacsora.

Vasárnap (június 02.): Reggeli után szentmise ( a pontos időpont és helyszín egyeztetés alatt). Hazaérkezés a késő esti órákban.
Részvételi díj: 33.000 Ft, ami tartalmazza az utazást, a szállást két éjszakára félpanziós ellátással. Ez az ár nem tartalmazza az utasbiztosítás költségét, amit mindenkinek egyénileg kell megkötni.

Jelentkezni személyesen, vagy a majus28@freemail.hu email címen lehet 2019. március 31-ig.
10.000 forint előleg befizetése szükséges a jelentkezéshez.
A lehetőség nemcsak iskolánk diákjai és azok hozzátartozói előtt nyitott, hanem minden érdeklődőt szeretettel várunk.
Mivel a busz 50 fős, így a résztvevőket jelentkezési sorrendben fogadjuk. 
 
Tisztelettel: 
Botosné Mészáros Krisztina
szervező