A Zöld Prohászka is csatlakozik a használt mobiltelefon visszagyűjtési akcióhoz

Intézményünk, a Zöld Prohászka kampány keretében a Jane Goodall Intézet munkáját segítve, megkezdi mobil visszagyűjtő akcióját.
Ezeket a készülékeket az emberek elpakolgatják különböző rejtett zugokba, ahol aztán évekig lapulnak, amíg egyszer csak kidobásra kerülnek. Nem is sejtve, micsoda kincs rejlik benne. A használt készülékek kincset rejtenek, többek között 17 féle fémet lehet visszanyerni belőlük, például aranyat, ezüstöt, palládiumot, rezet. A mobiltelefonok előállításához szükséges nyersanyagok, például a koltán bányászata Afrikában veszélyeztetett fajok (pl. gorillák, bonobók és csimpánzok) élőhelyét, fennmaradását és a helyi közösségek érdekeit és életét fenyegetik.
Ezt a folyamatot szeretnénk megfékezni, ha ugyanis a használt mobiltelefonokban található fémek újrahasznosítása nagyobb mennyiségben valósul meg, akkor az előállításukhoz szükséges ércek bányászata várhatóan csökkenni fog. Kérjük Önöket, hogy keressék elő a fiókok, szekrények mélyéről a használaton kívül lévő mobiltelefonokat, küldjék be gyermekükkel februári gyűjtőnapjainkon!  Az újrahasznosítás az Inter-Metal Recycling Kft. közreműködésével történik.


A kampányról többet találhatnak itt.
Akciónkat a győri Tartozékbolt segíti.

A következő napokra várjuk a telefonokat:
  • február 13. csütörtök
  • február 14. péntek
  • február 27. csütörtök
  • február 28. péntek

Makó Zsolt
tanár