Zöld Prohászka

Szívből készült ajándékok

A csoportszobákban halk zene mellett jókedvű munka folyik. Anna, Réka, Lilla, Panka, Márk, Dávid, Máté és a többiek nagy igyekezettel ünnepi díszeket készítenek. Apró kezeik alól olyan gyönyörű textilszívek, karácsonyfák, szaloncukrok kerülnek ki, amelyek bármely kézműves vásárban megállnák a helyüket. Igazán szépet alkotni azonban csak minőségi anyagokból lehet. Ezeket Nagy Rita belsőépítész, a D-Stúdió tulajdonosa, művészeti vezetője hozta el az óvodába.

Így legyen környezetbarát karácsonyod

A karácsony sok ember számára bőséges étkezésekről, az ajándékokról szól, azonban ez a gyakorlatban nagyobb pazarlással jár, a fogyasztásról szól és nem az Ünnepeltről…. Kutatások szerint, az ünnepi időszakban 30%-kal nő meg egy család szeméttermelése, ezzel pedig óriási ökológiai lábnyomokat hagyunk magunk után. Érdemes lenne idén újra elgondolkodni és egy fenntarthatóbb karácsonyt teremteni!

Utazás a jövőbe (látogatás a Bőnyi Hőközpontban)

Iskolánkban a 20201/22-es tanév természettudományos témája a : megújuló energiaforrások. Erről szólt a gimnazisták októberi Prohászka Napja is, ahol Berta Miklós professzor úr átfogó képet vázolt fel ezen lehetőségekről, a diákok PPT versenyen mérhették össze erejüket, és képzőművészeti alkotásokkal mutathatták be a Nap, a szél és a víz erejét.

Reálos és természettudományi munkaközösség –tájékoztató üzemlátogatásról

A 2021/22-es tanévben bővítettük természettudományos programjainkat. A 2019-ben nagy sikert aratott Zöld Prohászka Projektet most indítjuk újra (a járvány miatti zárások után). A Megújuló Energiaforrások Programot pedig most vezettük be, erről szólt az október 8-án megrendezett hagyományos Prohászka Nap (előadás, a tanulók témához kapcsolódó képzőművészeti alkotásainak kiállítása a Magyar Ispita Múzeum épületben, PPT-verseny).

A Megújuló Energiaforrások Program is végigível a tanéven. Ennek egyik szála, hogy ilyen energiaforrásokat alkalmazó erőművekbe szervezünk üzemlátogatásokat szakvezetéssel.

„NAP BÁTYÁNK, SZÉL ÖCSÉNK, VÍZ HÚGUNK” gimnáziumi növendékeink tárlata

Kiállításunk témája a megújuló energiaforrások – a Nap, a Szél és a Víz - képzőművészeti ábrázolása.
A diákjaink munkájából készült válogatás címét Assisi Szent Ferenc gyönyörű Naphimnuszából kölcsönöztük. Így is szeretnénk tisztelegni „Isten Szegénykéje”, a Ferences rend alapítója előtt, akinek emléknapját néhány napja, október 4-én ünnepeltük.

I.Kárpát-medencei Kindler József - Láng István fenntartható fejlődés tanulmányi verseny

2021. szeptember 24-26-án vettem részt az I. Kárpát-medencei Kindler József - Láng István fenntartható fejlődés tanulmányi verseny döntőjén Tatán.

Elkísért a felkészítő tanárnőm, Pezenhofferné Molnár Edina is. A versenyzés még a tavalyi tanévben kezdődött. A nevezéshez egy dolgozatot kellett írnom lakókörnyezetem (Győrújfalu) hulladékairól.

Oldalak